tisdag 1 oktober 2013

Okej måste bara

Det skedde en våldtäkt på campus här i Umeå natten till söndags. Det händer för mycket här. Jag kan ju tänka mig att det har att göra med att Umeå är en liten stad och studenterna utgör en procentuell relativt stor del av befolkningen. Studenter är ju främst unga människor. Och de som begår mest brott är ju  unga män. Det har kommit in över tjugo anmälningar från tjejer om sexuellt ofredande den senaste tiden här. Män som blottar sig, tafsar och tvångshånglar. 

Därför är den här, som sitter på campus, rättfärdigad:


Det finns tjejgrupper här i stan som ser till att inga tjejer ska behöva gå hem ensam efter krogbesök. Jag börjar kanske bli rabiat men jag tror tamigtusan att det skadar mer. Se istället till att inga killar går  omkring ensamma på kvällarna. Låt tjejerna va. Det ska inte vara vårt problem längre.

OBSSSS ja det är ju klart att inte alla killar är potentiella våldtäktsmän, men ALLA tjejer potentiella våldtäktsoffer. Det är jävligt orättvist.

Det blir så dumt att det är vi som ska akta oss. Jag tror inte att män har en starkare sexuell drift än tjejer, som vissa hävdar i nåt sämst försök att bortförklara varför det finns mycket färre tjejer som begår sexualbrott. Det handlar för fan om makt. Att män sen tidernas begynnelse är vana att få makt serverat på silverfat. Det ska fan vara slut med det nu.

Jag vill inte behöva mer skinn på min näsa än nån annan.

När jag lyssnar på kvinnokampslåtar från 60- och 70-talet inser jag att det inte har hänt nåt sen dess! Det feministiska proggbandet Röda bönor har en låt som heter "Sången om sexualmyterna". Texten känns klockren idag:

Har ni läst sexualbrottsutredningen
om inte ska ni veta att enligt den
är alla kvinnor små våp som inte vet
ett enda dugg om sin sexualitet.

Ty en kvinna är så attraktiv och utstuderad
att en stackars man kan bli vådligt frustrerad
då ska väl kvinnorna ta konsekvensen
om inte männen kan se gränsen.

Och alla måste inse att sexualitet
alltid hänger samman med aggressivitet
och det kan inte vara brottsligt att ta för sig
när nån så skamlöst bjuder ut sig.

Dessutom vet ju inte kvinnorna vad dom vill
har hon sagt ja till en sak vill hon lite till
för ett nej från en kvinna är aldrig riktigt nej
det vet väl varje karl och låter inte lura sig.

Så tjejer om ni blir utsatta för våldtäkt
efter att bara ha pratat med en kille
så är det för att ni så våldsamma känslor väckt
eller för att ni egentligen ville.

Vilken bild som utredarna vill ge oss
att män har lustar som dom inte kan betvinga
om det är så får vi börja springa
eller också får vi lära oss att slåss.

Eller hur! :( Den här låten skrevs 1978. Den hade lika gärna kunna skrivits idag. Vi står bara och stampar. 

1963 skrev Sonja Åkesson dikten "Vit mans slav". Och jag känner bah jaaaha same shit fortfarande.

När H&M började sälja tröjor med Tupac på (Tupac är en död rappare som är dömd för sexbrott) var det en tjej som skrev en kommentar om det på H&Ms facebooksida. ”Hej H&M, hur tänker ni när ni väljer att sälja tröjor med bilder på dömda våldtäktsmän? Blir det Hagamannen nästa gång kanske? Är våldtäkt fashion?” OCH JÖSSES. Hon fick en hatstorm av GUDS NÅDE. Mordhot och önskningar om att hon skulle bli våldtagen. Folk skrev att hon hade fått för lite kuk. (???) Flera tusen kommenterar. Asså. Jag har så svårt att förstå. 

Hur kan man bli arg på människor som vill väl. Och kämpar för ett mer jämställt och trevligare samhälle. Som dessa unga tjejer som tar den stackars 15-åringen, som fick höra att gruppvåldtäkten var hennes eget fel, i försvar. De vill inget ont. De vill hjälpa en sviken 15-åring. Varför blir folk så jävla arga?

Jag blir så impad på dem. Tänk att ha hälften av deras kämparglöd eller om man kunde strö deras empati jämnt över samhället. Och ja tyvärr har det gått så långt så det behövs "rabiata" människor för att det kaaaaanske mööööjligtvis ska bli nån skillnad. Alla medel är tillåtna. I approve. 


Våldtäkt borde vara olagligt. 

%%??%%/!!!!€###&#=?)=/&

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar